Motorrijtuigen

Motorrijtuigen

Als ondernemer wil je graag dat alle zakelijke aspecten goed verzekerd zijn.

Dus ook alles omtrent vervoer.

Er zijn veel verzekeringen op het gebied van vervoer. Denk aan een autoverzekering, schadeverzekering inzittenden (SVI), ongevallenverzekering inzittenden (OVI), eigen vervoerverzekering en aansprakelijkheid.

Een zakelijke autoverzekering is meestal duurder dan een particuliere autoverzekering. Simpelweg omdat bedrijfsauto’s meer kilometers rijden en meestal meerdere bestuurders hebben. Daardoor lopen ze meer risico op schade. Ook wordt de premie anders berekend. De hoogte hangt af van:

– het aantal medewerkers dat je in dienst hebt

– het risico binnen de branche waarin je actief bent

– het soort voertuig dat je verzekert (personenauto, bestelauto, bestelbus)

Schadeverzekering inzittenden (SVI)

Bij deze verzekering ben je gedekt voor:

– schade aan spullen van de inzittenden

– schade als gevolg van letsel dat de inzittenden hebben opgelopen.

Ongevallenverzekering inzittenden (OVI)

Deze verzekering keert bij een ongeval een vast bedrag uit bij overlijden of blijvende invaliditeit.

Eigenvervoerverzekering

Verzeker je tegen schade en diefstal van bedrijfsgoederen en gereedschappen uit je voertuig; dag en nacht, dus niet alleen tijdens het vervoer. Ook schade die per ongeluk is veroorzaakt of schade tijdens laden en lossen is verzekerd.

Aansprakelijkheid

Voor de werkgever bestaat er ook een verzekering, die de aansprakelijkheid dekt omdat je als werkgever aansprakelijk bent voor als er iets met je werknemers gebeurt tijdens verkeersdeelname onder werktijd of tijden het woon-werkverkeer. Deze verzekering dekt de aansprakelijkheid van de werkgever voor schade aan de werknemer wanneer de werknemer een verkeersongeval overkomt en daarbij schade of letsel oploopt. Het ongeval kan plaatsvinden onderweg naar een locatie, tijdens verkeersdeelname voor het werk, woon- werkverkeer en tijdens verkeersdeelname voor andere werk gerelateerde activiteiten.

Wil je weten welke verzekeringen voor jouw bedrijf van toepassing zijn?

Neem eens vrijblijvend contact met ons op, dan bespreken we de mogelijkheden.