Hypotheken

Hypotheekadvies op maat

Wat voor hypotheek neem je als je een huis wil kopen? En wat gebeurt er met de hypotheek als je besluit te scheiden? Kan je een huis kopen als ik zzp’er bent? Het is een kleine greep uit de vragen die wij dagelijks behandelen. Met hypotheekadvies van Van Dijk-Kervezee Assurantiën weet je gelukkig waar je aan toe bent. Maak hiervoor vrijblijvend een afspraak voor een gesprek! Hieronder behandelen wij de belangrijkste punten die u moet weten van uw hypotheek. Dan kan je jezelf goed voorbereiden op onze afspraak.

Een eerste huis kopen

Ga je een eerste huis kopen? Spannend! Dan komt er waarschijnlijk veel op je af. Wij zorgen ervoor dat je niet verzandt in de hoeveelheid informatie die je moet weten. Zo zoeken wij precies uit hoeveel je maximaal mag lenen, wat je maandlasten worden, welke hypotheekvorm het beste bij je past, welke rentevaste periode je moet hebben en of je recht hebt op Nationale Hypotheek Garantie. Hiermee houden we natuurlijk rekening met je studieschuld en je woonwensen. Zo weet je zeker dat je hypotheekadvies op maat krijgt!

Hypotheekadvies voor zelfstandigen

Wil je als zelfstandige een huis kopen, dan is de hypotheekprocedure nét iets anders dan wanneer je een vaste baan hebt. Als zelfstandige kun je soms een redelijk stabiel inkomen bij elkaar klussen, maar meestal wisselt je inkomen per maand. Dat is precies de reden waarom geldverstrekkers extra voorzichtig zijn met het verlenen van een hypotheek. Wij kunnen je helpen jouw positie hierin sterker te maken. Met ons hypotheekadvies houden wij, net als de banken, onder andere rekening met hoe lang je al ondernemer bent. Ook maakt het uit hoe jouw winst zich in de laatste jaren heeft ontwikkeld, of je jouw werk eerder in loondienst uitvoerde en in welke branche je zit.

Als je gaat scheiden

Ooit ondertekenden jullie samen een koopcontract, maar nu besluiten jullie uit elkaar te gaan… Scheiden is nooit leuk. Het is tijd om ingrijpende beslissingen te maken, ook op zakelijk vlak. Want hoe zit het met de hypotheek?  Dit hangt van een groot aantal aspecten af. Wil een van jullie in het huis blijven wonen? Zijn jullie in gemeenschap van goederen getrouwd? Wat zijn de huwelijkse voorwaarden? Wat betekent jullie hypotheekvorm voor jullie scheiding? En mogen jullie nog aanspraak maken op verouderde voorwaarden van de hypotheek? Op dit punt is professioneel hypotheekadvies onmisbaar.

Pensioen en hypotheek

Als je een huis wil kopen, is het belangrijk goed naar de toekomst te kijken. Wanneer je met pensioen gaat, wil je er financieel gezien natuurlijk niet op achteruit gaan.  Zo krijgen pensioengerechtigden meestal minder hypotheekrenteaftrek. Daarnaast is je bruto inkomen als je met pensioen gaat waarschijnlijk stukken lager dan voor je met pensioen ging. Hierdoor is het waarschijnlijk lastig om te lenen of een (extra) hypotheek af te sluiten. In het ergste geval moet je daardoor je huis verkopen. Om dit soort problemen voor te zijn, nemen wij nog voordat je jouw huis koopt samen je financiële situatie door. Ze weten wij zeker dat ons hypotheekadvies toekomstbestendig is!

De verschillende hypotheekvormen

Een annuïteitenhypotheek, een lineaire hypotheek of een aflossingsvrije hypotheek…  Waarschijnlijk heb je deze termen uitvoerig behandeld tijdens de lessen economie op de middelbare school. Wij frissen je geheugen wat betreft de verschillen tussen deze vormen graag even op! Het hangt namelijk volledig van je situatie (en die van je eventuele partner) af voor welke hypotheek je het beste kan kiezen. Met het juiste hypotheekadvies weet je zeker dat je geen ondoordachte beslissingen maakt!