Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB)

Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB)

De aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) biedt dekking tegen aanspraken tot schadevergoeding bestaande uit personen- en zaakschade.

Als je als ZZP-er of MKB-er ergens schade aanricht, ben je daarvoor aansprakelijk.

De aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) dekt beschadiging van zaken van derden of schade die het gevolg is van nalatig handelen.

Als voorbeeld:

Je bent fotograaf en maakt foto’s voor een klant die zijn huis in de verkoop zet. Voor de website en voor reclamemateriaal maak je ook wat foto’s van het interieur. Terwijl je de ideale positie opzoekt om een foto te maken draai je het statief een beetje onhandig tegen een exclusieve Ming vaas uit 1489. Die valt stuk, de schade bedraagt minstens € 50.000,-. Jij bent aansprakelijk, want jij hebt tijdens jouw werk de schade veroorzaakt, waar haal je het geld vandaan?

In dit geval kun je een beroep doen op je AVB.

Ook schade die werknemers elkaar onderling toebrengen valt onder de dekking van de aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB).

Onderaannemers die schade veroorzaken tijdens werkzaamheden die in jouw opdracht worden uitgevoerd aan eigendommen van klanten kunnen soms onder de dekking van de aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) vallen. Hiervoor is ook vaak een CAR verzekering noodzakelijk.

Als een werknemer schade lijdt tijdens het werk kan de werkgever aansprakelijk zijn. De aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) dekt vaak deze schades.

Een AVB is niet verplicht maar zeker wel aan te raden.

Wil je hier meer over weten?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.